Beneficiile pe care le aduce implementarea unui ISO 18001

 Certificarea ISO 18001 este unul dintre standardele internaționale pentru sistemele de management al sănătății și securității în muncă. Standardul ISO 18001 oferă un cadru pentru gestionarea eficientă a aspectelor legate de sănătate și securitate la locul de muncă, inclusiv toate aspectele legate de managementul riscurilor și respectarea legislației specifice. Auditul pentru un ISO 18001 abordează tema sănătății și securității la locul de muncă, în detrimentul unor altor chestiuni legate de siguranță produsului.

Sistemul ISO 18001 trebuie adaptat companiei dumneavoastră, deoarece aceasta va avea cerințele legale exacte și riscurile pentru sănătatea și securitatea care se potrivesc conduitei specifice ale organizației dumneavoastră. Cu toate acestea, cerințele ISO 18001 oferă un cadru și linii directoare pentru crearea sistemului dumneavoastră de management al sănătății și securității în muncă, astfel încât să nu pierdeți elementele importante necesare pentru ca un sistem de management al sănătății și securității să aibă succes.


Sistemul de management al sănătății și siguranței rămâne o problemă cheie pentru toată lumea din organizații de astăzi, iar implementarea unei bune politici de sănătate și siguranță este vitală pentru o companie, indiferent de dimensiune sau sectorul de activitate. 4Consulting vă oferă multe detalii despre beneficiile ISO 18001 atât pentru lucrători cât și angajatori.

1. Firma are potențialul de a reduce numărul de accidente

Cercetările arată că atunci când o bună politică de sănătate și siguranță este implementată și promovată de management, numărul accidentelor la locul de muncă se reduce considerabil.

2. O reducere a timpului de nefuncționare și a costurilor asociate:

Forța de muncă este vitală într-o companie și nu poate funcționa fără ea. Așa că, atunci când personalul este rănit la locul de muncă, vor exista costuri asociate cu lipsa productivității și timpii de nefuncționare.

3. Demonstrează conformitatea legală:

Reglementarea pentru a proteja lucrătorii și conducerea este cea responsabilă să se asigure că respectă cele mai recente legi referitoare la sănătate și securitate. Când standardul este implementat, există confirmarea că toată lumea este în maximă siguranță.

4. Demonstrează părților interesate un angajament față de aspectele legate sănătate și siguranță ale muncitorilor

Ca parte a experienței clienților, cu toții dorim să sprijinim afacerile cărora le pasă de angajații lor. ISO 18001 nu numai că oferă un factor de a te simți în siguranță, dar oferă o confirmare de calitate și grijă care cresc credibilitatea clienților.

 5. Potențial de creștere a accesului la noi clienți:

Un număr tot mai mare de clienți doresc ca furnizorii lor să aibă dovada că respectă reglementările și au o etică bună. ISO 18001 este un standard recunoscut internațional care arată că o companie menține un nivel ridicat de conformitate.

6. Potențialul de reducere a costurilor de asigurare:

În timp ce afacerea implementează acest standard ISO 18001, șansele de producere a unor accidente sunt mai mici. Prin urmare, multe companii de asigurări vor oferi clienților cu un ISO 18001 o reducere a prețului la asigurare.

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai bune salopete de lucru pentru lucrătorii din domeniul construcțiilor

De ce este utila o pompa submersibila?

Bucură-te de o vacanță de vis în Maldive cu un sejur perfect planificat