Vezi daca trebuie sa iti faci griji sau nu atunci cand te confrunti cu aceasta problema

 Multe femei insarcinate se confrunta cu arsuri in sarcina, care apar atat pe parcursul zilei, cat si pe parcursul noptii.

In cadrul acestui articol vom afla mai multe de la doctormit.ro despre arsurile la stomac in sarcina pentru a dezminti miturile care circula prin popor, conform carora, daca ai arsuri in sarcina, copilul va avea un par bogat.

In realitate, cauza principala a arsurilor in sarcina sunt modificarile care apar la nivel hormonal in corp. O alta cauza a acestora este refluxul acidului gastric din stomac in esofag. Cu toate ca nu sunt periculoase, arsurile la stomac sunt inconfortabile si dureroase.

Motivul pentru care apar aceste arsuri am spus ca este de natura hormonala. Astfel, placenta produce progesteron, un hormon cu rol de a relaxa musculature neteda a uterului, precum si a valvei care separa esofagul de stomac. Odata ce aceasta valva este relaxata, acidul gastric poate sa urce pe trahee. Un alt hormon care apare in sarcina este relaxina, care are rolul de a pregati articulatiile si tesutul conjunctiv pentru o sarcina usoara si care incetineste digestia.

Toate acestea contribuie la retinerea alimentelor mai mult timp in stomac si astfel se va declansa o productie suplimentara de acid. Progesteronul va incetini contractiile stomacului, va ingreuna digestia si va cauza aciditate. Astfel, va aparea senzatia de arsura in capul pieptului.

Pe de alta parte, in ultimul trimestru de sarcina, arsurile sunt si mai evidente, deoarece bebelusul creste in dimensiuni si atinge si impinge organele din jurul sau, care uneori vor ajunge sa fie strivite. Dimensiunea bebelusului poate fi o alta cauza care produce aciditate prin incetinirea tranzitului alimentar din stomac catre intestine.

Mai mult decat atat, persoanele care au suferit de reflux gastroesofagian in trecut au sanse mari sa se confrunte cu arsuri in sarcina.

Arsurile la stomac in sarcina se manifesta prin arsuri in capul pieptului, durere sau disconfort abdominal, durere in capul pieptului langa stern, senzatie de greata si varsaturi, balonare, senzatie de plenitudine dupa masa.

Atat simptomele, cat si arsurile din sarcina vor fi cel mai frecvent intalnite in ultimul trimestru de sarcina si vor disparea imediat dupa nastere.

Doctormit.ro ne recomanda sa respectam cateva reguli pentru a putea trece mai usor peste arsurile din sarcina: sa se evite alimentele grase, picante, rosiile, menta, ciocolata, citricele, alcoolul si cafeaua, sa alegem apa in schimbul bauturilor carbogazoase deoarece acestea au un nivel crescut de aciditate, sa consumam cat mai putine alimente semipreparate si procesate, mesele sa fie mici si dese, sa ne mentinem o greutate normala, sa purtam haine cat mai lejere, eventual din bumbac.

Ca si remediu pentru ameliorarea simptomelor, DoctorMit ne recomanda sa consumam un pahar de lapte sau un iaurt.

Vezi si alte informatii despre subiect in urmatorul videoclip DoctorMIT:



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai bune salopete de lucru pentru lucrătorii din domeniul construcțiilor

Echipamente de lucru ieftine și rezistente, numai la Limarom

Cizmele de ploaie pentru copii, ideale pentru sezonul mohorât de toamnă