Ce putem face intr-o vacanta in capitala modei, Milano

Localizat in regiunea Lombardia din nordul Italiei, Milano reprezinta capitala modei italiene, fiind o metropola sofisticata care pare ca nu si-a uitat trecutul glorios. De aici provin designeri faimosi precum Armani, Versace sau Prada, iar centrele de shopping atrag un numar impresionant de turisti, la fel ca celelalte obiecte istorice si culturale. Cu atractii precum Domul, La Scala si Cina cea de Taina a lui Leonardo da Vinci, nu este de mirare de ce Italia este al treilea cel mai vizitat oras italian dupa Roma si Venetia.

Castelul Sforzesco



Cei care aleg bilete avion Milano se bucura de curse directe din mai multe orase ale Romaniei si pe langa atractiile principale nu trebuie sa rateze altele precum Castelul Sforzesco. Acesta a fost construit ca o fortareata in secolul al 14-lea, iar in timp a devenit resedinta mai multor personaje faimoase precum Ludovico il Moro si Beatrice d’Este, cei care au echipat casa cu mobila si opere de arta, iar astazi castelul gazduieste Muzeul de Arta Antica.

Cadrilaterul



Acesta nu numai ca reprezinta una dintre cele mai exclusiviste zone de shopping, ci unul dintre cele mai importante centre ale modei italiene. Acesta este alcatuit din mai multe cladiri, cele mai multe fiind bune exemple ale arhitecturii neoclasice, astfel ca iubitorii de moda nu au cum sa rateze acest loc. De asemenea, cei mai instariti se pot caza la hotelul Milano, unul dintre cele mai faimoase din Italia si care reprezinta si locul unde Giuseppe Verdi a murit in 1901.

Galeria Vittorio Emanuele II




Pentru ca sunt foarte accesibile preturile la bilete avion Milano, oricine poate ajunge si la Galeria Vittorio Emanuele II, construita la sfarsitul anilor 1800 si care reprezinta unul dintre cele mai vechi mall-uri din lume. Arhitectura este la fel de impresionanta cu magazinele gazduite aici, de la mozaicurile de pe podea, domul central sau tavanele frumos ornate, vizitatorii nu au cum sa fie dezamagiti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai bune salopete de lucru pentru lucrătorii din domeniul construcțiilor

Avantajele de a dobandi un certificat ISO

Echipamente de lucru ieftine și rezistente, numai la Limarom