vineri, 23 septembrie 2016

Am stat in Cluj cu doar 100 Lei/Noapte

Cel mai important reprezentant al Ardealului, Cluj Napoca este al doilea cel mai important centru economic al tarii dupa Bucuresti, insa se remarca si printr-o multime de atractii turistice. Dar pentru ca o vacanta sa fie reusita, avem nevoie si de un loc de cazare grozav, care sa fie cat mai accesibil, insa la schimb sa promita si conditii foarte bune. Cu toate acestea, preturile practicate de unitatile hoteliere sunt destul de ridicate, iar pentru ca acestea sa fie accesibile pentru toata lumea, de regula, trebuie sa ne orientam catre pensiunile din apropierea Clujului.

Alternativa

In schimb, o alternativa pentru cei care cauta cazare ieftina in Cluj este regimul hotelier, intrucat acest sistem popular in numeroase alte tari ale lumii, devine din ce in ce mai comun si in Romania fiind la mare cautare. Acesta presupune ca o garsoniera, un apartament, o casa, o vila sau o cabana sa se inchirieze doar pentru o perioada restransa de timp, de cateva zile, cat dureaza un concediu, iar economiile pe care oaspetii le pot face sunt semnificative.

Preturi bune

Astfel, pentru o camera de hotel in zona centrala a Clujului, oaspetii trebuie sa pregateasca minim 200 de lei, insa pentru aceeasi suma se poate gasi un apartament care sa ofere aceleasi conditii, dar care sa dispuna de 3 camere in care sa poata fi gazduite 6 persoane, caz in care tariful se imparte egal si devine mult mai avantajos.

Mai mult spatiu

De asemenea, putine sunt camerele de hotel a caror suprafata este mai mare de 10-15 metri patrati, cifra care de cele mai multe ori nu este suficienta pentru cei mai multi dintre noi. Insa un apartament cu 3 camere dispune de minim 60 de metri patrati, oaspetii bucurandu-se de tot spatiul de care au nevoie pentru a se simti perfect.

joi, 15 septembrie 2016

Motive pentru care trebuie sa alegem un city break la Madrid

Capitala Spaniei este un oraş global, de top din mai multe puncte de vedere.
Un City Break la Madrid are eleganţă şi confort, are stil.
Se spune că oraşul este un muzeu în aer liber, în ceea ce priveşte sculpturile şi arhitectura.
Dar el are şi numeroase muzee standard, cel mai cunoscut fiind Prado, unde pot fi văzute lucrări de Goya, Velasquez şi mulţi, foarte mulţi alţii.
Cel datorat Reginei Sofia adăposteşte numeroase lucrări de artă contemporană, începând cu Picasso şi Dali.
Plimbările pe marile bulevarde, prin pieţele publice, dau imaginea oraşului. Kilometrul zero se află la Puerta del Sol. E un punct de întâlnire. Tot aici se mai găseşte un simbol al oraşului, ursul care mămâncă zmeură dintr-un arbust.
Un element inedit îl reprezintă templul egiptean Debod, primit în dar de la guvernul egiptean, în 1968, ca mulţumire pentru ajutorul acordat de Spania în proiectul Assuan.
Templul, închinat zeiţei Isis, vechi de peste 4000 de ani, se află acum după ce a stat pe malul Nilului, în parcul del Oeste.
Turistul atent şi cunoscător va căuta piaţa Mercado de San Miguel, pentru bunătăţuri locale şi delicatese. Un spaţiu atractiv ca înfăţişare, bogat în ofertă, de la fructe de mare şi până la prăjituri rafinate, piaţa este şi un spaţiu destinat evenimentelor culturale şi artistice, fiind deschisă până la ora 2 din noapte. Este un loc de întâlnire şi petrecere a timpului, la un pahar şi o gustare alături (tapas).
City Break la Madrid poate fi şansa unică de a vedea istoricele lupte cu tauri. De a urmări evoluţia unui toreador, simbolul unui obicei foarte vechi, un simbol cultural pe cale de dispariţie. Plaza del Toros oferă de-a lungul întregului an asemenea spectacole.

Vorbind de spectacole, apoi sunt de neratat cele de flamenco, pe scene clasice sau pur şi simplu în spaţii neconvenţionale, în pieţe şi la terase până târziu în noapte.